Westmalle Tripel

Ovo jako, svijetlo trapističko pivo, je također kompleksno i rafinirano, s voćnom aromom i jasno naglašenim okusom hmelja. U ustima je meko i kremasto, s dodirom gorčine i ukusne voćne arome, te dugim završetkom. Izrazito je elegantno i "vitalno" pivo, te se s pravom naziva i "Majkom svih tripela". Posljednji recept proizvodnje ovoga piva se nije mijenjao od 1956. godine.
Samostan Westmalle kraj istoimenog sela blizu Antwerpena je osnovan 1794. godine, a trapističkim samostanom je postao 1836. godine. Puno ime samostana, u prijevodu znači"Žena svetog srca“. Pivovara unutar samostana je godinama proizvodila pivo samo za osobnu upotrebu, tako da je prodaja piva u samostanu počela 1856. godine, a van samostana, putem distributera, tek 1921. godine. Trappist piva iz samostana Westmalle su visoko fermentirana , te refermentiraju i uboci.
COMMERCIAL DESCRIPTION
A strong, dry and spicy trappist ale. The product of a secondary fermentation lasting 5 weeks. This is a complex ale with a fruity aroma and a nice nuanced hop scent. It is soft and creamy in the mouth, with a bitter touch carried by the fruity aroma. An exceptional ale, with a great deal of finesse and elegance, and with a splendid long after taste.
Opširnije na ratebeer.co
-
Proizvođač
-
Url
-
Zemlja
-
Vrsta piva
-
Prvo točenje1956
-
IBU36
-
Kalorije285
-
Alkohol9,5%
-
Zapremnina boce0,33 L
-
Cijena30,00 kn